Eilanden

Beste taverna’s op Kos

Als liefhebber van Grieks eten en een frequente bezoeker van het prachtige eiland Kos, kan ik met zekerheid zeggen dat de taverna’s op dit eiland enkele van de beste zijn die ik ooit heb bezocht. De combinatie van heerlijk eten, gastvrije service en een prachtig uitzicht maakt dineren in een taverna op Kos een onvergetelijke ervaring. In dit artikel deel ik mijn persoonlijke favorieten en aanbevelingen voor de beste taverna’s op Kos.

Taverna Andreas

Een van mijn favoriete taverna’s op Kos is Taverna Andreas, gelegen in het pittoreske dorpje Zia. Deze taverna staat bekend om zijn traditionele Griekse gerechten en prachtige uitzicht op de zonsondergang. Ik herinner me nog de eerste keer dat ik hier at, terwijl ik genoot van een heerlijke moussaka en een glas lokale wijn. De vriendelijke eigenaar, Andreas, zorgde ervoor dat ik me meteen thuis voelde en gaf me zelfs een paar tips voor andere leuke plekken om te bezoeken op het eiland.

Wat ik het meest waardeer aan Taverna Andreas is de authentieke sfeer en de verse ingrediënten die worden gebruikt in de gerechten. Alles smaakt alsof het rechtstreeks uit de tuin komt en de smaken zijn ongeëvenaard. Ik raad zeker aan om de gemista (gevulde groenten) en de gegrilde sardientjes te proberen, ze zijn absoluut heerlijk!

Taverna Kritikos

Een andere favoriet van mij is Taverna Kritikos, gelegen aan de kust in de levendige stad Kos. Deze taverna is perfect voor een ontspannen lunch of diner met uitzicht op de zee. Ik herinner me nog de keer dat ik hier genoot van een verse vis die rechtstreeks uit de Egeïsche Zee kwam, samen met een verfrissende salade en een glas ouzo.

Wat Taverna Kritikos echt onderscheidt, is de vriendelijke service en de levendige sfeer. Het personeel is altijd bereid om aanbevelingen te doen en ervoor te zorgen dat je een geweldige ervaring hebt. Ik raad zeker aan om de octopus te proberen, het is hier absoluut verrukkelijk!

Taverna Platanos

Tot slot wil ik Taverna Platanos aanbevelen, gelegen in het charmante dorpje Pyli. Deze taverna is perfect voor een rustige en romantische avond, omringd door groene bomen en een ontspannen sfeer. Ik herinner me nog de keer dat ik hier genoot van een heerlijke souvlaki en een glas lokale witte wijn, terwijl ik luisterde naar traditionele Griekse muziek.

Wat ik het meest waardeer aan Taverna Platanos is de rustige en vredige omgeving, perfect voor een ontspannen avondje uit. Het eten is hier altijd vers en smaakvol, en de porties zijn royaal. Ik raad zeker aan om de stifado (stoofpot) te proberen, het is hier absoluut heerlijk!

Al met al zijn de taverna’s op Kos een must-visit voor iedereen die van Grieks eten en gastvrijheid houdt. Of je nu op zoek bent naar een romantische avond, een levendige lunch of gewoon een ontspannen diner met uitzicht op de zee, Kos heeft voor elk wat wils. Ik hoop dat mijn aanbevelingen je zullen helpen om de beste taverna’s op Kos te ontdekken en te genieten van een onvergetelijke culinaire ervaring op dit prachtige eiland.

Griekenland